La hidratació és un factor molt important per a protegir-nos de la calor que ens aguaita aquests dies, aquestes begudes hidratants d’estiu t’ajudaran a suportar les altes temperatures!

Prop del 70% del nostre cos és aigua, de manera que mantenir-se ben hidratat també serà important per tenir cura de la pell i activar certes funcions corporals.

La ingesta d’aigua diària total és la suma del contingut d’aigua que prové de diferents tipus de begudes i d’aliments.

Els nutricionistes recomanen beure dos litres d’aigua al dia per mantenir un bon nivell d’hidratació al nostre organisme. Una quantitat que resulta difícil d’assolir per a la majoria de la població.

Cal tenir en compte que les necessitats d’aigua varien entre persones i segons la seva dieta, les condicions ambientals, el nivell d’activitat i altres factors.

Les begudes continuen sent la font més important de líquid en la dieta. Per a algunes persones és fàcil beure aquesta quantitat recomanada, però per a moltes altres no és tan fàcil.

Per això t’oferim una àmplia disponibilitat de begudes hidratants d’estiu que augmenten les nostres possibilitats d’aconseguir la ingesta òptima d’aigua, com són:

Llimonada
La llimona és una fruita molt versàtil i entre els seus múltiples beneficis trobem la hidratació.
El suc de llimona o la llimonada són begudes molt refrescants i nutritives ideals per a dietes hipocalòriques. Ja que d’una banda contenen vitamines, minerals i potassi. I de l’altra, l’aportació calòrica és molt baix (unes 40 kcal per 100 gr.).
Així que preparar una gerra de llimonada casolana pot ser la millor estratègia per plantar-li cara a l’onada de calor i cuidar la nostra alimentació.

Aigua de sabors sense sucre
Per preparar aigües de sabors només necessitem infusionar la beguda hidratant amb petites porcions de fruita, verdures o espècies.
A més de ser un hidratant natural refrescant, l’aigua amb sabors també ens aporta propietats, com ara vitamina C, que han de sumar-se a la gran varietat de sensacions produïdes al nostre paladar: des del gust més dolç al més exòtic o cítric.

Te o infusió
Les begudes amb aigua a base de te o infusió contenen beneficis antiinflamatoris i desintoxicants que ens ajuden a cuidar el nostre cos, a més de hidratar-lo i combatre l’onada de calor en ser una beguda calenta.
No hem d’abusar de la teïna, ja que prendre massa gots com a substitutiu de l’aigua podria no ser saludable.
De la mateixa manera que tampoc hem d’afegir sucre per endolcir la beguda. La millor opció és incloure unes rodanxes de llimona o prendre te gelat.
El Te verd gelat combinat amb un toc de cardamom i un parell de fulles de menta resulta un refresc perfecte.

Begudes isotòniques
La hidratació és vital, sobretot, per als esportistes. Reposar la nostra energia després d’un intens esforç físic, requereix ingerir una quantitat considerable de líquid.
Les begudes isotòniques afavoreixen la hidratació i la reposició d’electròlits de l’organisme a causa del seu alt contingut en hidrats de carboni i minerals.
No obstant això, moltes marques contenen una gran quantitat de sucre, de manera que tampoc hem d’abusar d’aquesta beguda hidratant i prendre-únicament quan acabem de fer esport.
Si es prefereix optar per un preparat natural en lloc d’un industrial, l’aigua de coco funciona com rehidratant i enfortidor del sistema immunològic i podria considerar-se un isotònic natural.

Aigua amb gas
Prendre aigua amb gas té nombrosos beneficis per al nostre organisme. A més, les seves refrescants bombolles de gas no tenen calories i provoquen en el nostre cos un efecte saciant ideal per controlar la fam i facilitar la digestió.
Ara bé, també s’ha de prendre amb moderació i no pot ser substitut de l’aigua. L’aigua amb gas tampoc és una beguda hidratant òptima per a tothom. Dependrà de cada metabolisme. La recomanació dels experts és no sobrepassar els dos gots d’aigua amb gas al dia.

Orxata
Una altra beguda natural i molt saborosa. Aquesta beguda es caracteritza per ser rica en greixos vegetals i sucres, pel que ens vindrà perfecte per quan vinguem d’un llarg entrenament i necessitem reposar energies. El tenir greix no vol dir que no sigui saludable, el greix vegetal és rica en àcids grassos insaturats, un perfil lipídic perfecte.

Gaspatxo
El gaspatxo és una bomba de vitamines, antioxidants i minerals, tot un reconstituent després de la pràctica esportiva o per als dies d’estiu.

Batuts o sucs naturals
Una de les opcions més riques i nutritives, així com de les més fàcils de preparar. Només cal triar les nostres fruites favorites, agregar aigua i, si es vol, llet. En pocs minuts podem tenir una beguda que ens aporti vitamines, minerals i molta energia.

Tenir cura la nostra hidratació és important al llarg de tot l’any, però a l’estiu cal prestar encara més atenció.
Aquesta proposta de begudes hidratants d’estiu t’ajudarà a cuidar-te i a donar-li al teu cos l’aportació que necessita de líquids sense esforç.