És important recordar els passos per recuperar l’energia que ens falta d’una forma saludable per tornar a la rutina diària sense emmalaltir!

S’acaba l’estiu! Comença la tardor i la tornada a la rutina de treball, escola, .. és possible que et costi una mica més del compte adaptar-te al ritme una altra vegada, en la majoria dels casos aquest canvi d’activitat produeix cansament generalitzat, fatiga, falta de son i / o de gana, irritabilitat, tristesa, molèsties gastrointestinals, ..

Recupera la teva energia per posar-te en marxa de nou seguint aquests 4 consells:

1) Reprèn una dieta equilibrada i saludable, rica en verdures, fruites i proteïnes vegetals. Cal no oblidar el cereal integral (arròs, quinoa, mill), que ens donarà l’energia necessària per afrontar de manera positiva i vital la nostra rutina diària.
Important! Beu aigua; per increïble que sembli, l’aigua és un dels impulsors d’energia més eficaços que existeixen.

2) Fes exercici regular i adequat a les teves possibilitats. L’exercici és un dels pilars bàsics per poder recuperar la nostra energia. Camina, res, corre, … tu tries!

3) Pren un liquat verd de fruites i / o verdures, per començar el dia, ens depurarà, revitalitzarà i recuperarem l’equilibri, ajudant a reduir pesadesa, retenció de líquids, inflor i molèsties gastrointestinals.
Aquí teniu diversos deliciosos i fàcils exemples:
– Un magnífic suc per començar és el liquat de pastanaga i de poma: 4 pastanagues, 2 illes, el suc de o llimona, 5 fulles de menta.

– Suc de dues pomes verdes, 3 pastanagues, un rave, mitja enciam romana, mitja llimona i una culleradeta petita d’herba de blat. Es renten i pelen els ingredients, el liqüem tot i ..listo !,
– Suc verd: un trosset d’api, 1 cogombre, el suc d’una llimona, una cullerada de postres de gingebre ratllat, un bol d’espinacs frescos, 3 pomes verdes i una cullerada sopera de julivert fresc picat.
Es netegen tots els vegetals i es passen per la liquadora amb una mica d’aigua.
Còctel de vitamines i minerals, molt regenerador i oxigenador de la sang, regula el trànsit intestinal i suposa un xut d’energia!
– Suc amb cítrics: un grapat d’espinacs, el suc de tres taronges, el suc d’una aranja, un papaia i dues rodanxes de pinya.

4) Si tot i així necessites una mica més d’ajuda pots completar la dieta amb un suplement vitamínic-mineral. Es tracta de suplements vitamínics i minerals que reforcen el nostre sistema immunològic i ens donen més vitalitat, però abans de prendre’ls hauríem consultar amb el nostre metge o farmacèutic.

Aquests consells juntament amb una actitud positiva ens ajudaran a reprendre les nostres activitats el més aviat possible i de la forma més òptima.