Saps per què la carbassa és un dels aliments més consumits a la tardor i hivern? Vols saber més? Coneix els beneficis de la carbassa!

La veritat és que la carbassa és un aliment amb un important ventall de nutrients i ple de vitamines i minerals. A més és baix en calories. La seva textura i el seu sabor fan que pugui emprar-se en multitud de formes en la cuina: sopes, postres, amanides …

Aquests són els beneficis de la carbassa més importants:

  • Circulació sanguínia: el seu alt contingut en vitamina C, fibra i potassi ajuda a la salut del cor i en la regulació de la pressió arterial. L’àcid fòlic a més de beneficiar al nostre sistema nerviós, protegeix el nostre cor al neutralitzar l’homocisteïna, els nivells elevats poden ser responsables d’atacs cardíacs; i els seus fitosterols ajuden a reduir els nivells de colesterol LDL.
    Salut ocular: la vitamina A present a la carbassa és essencial per prevenir les malalties degeneratives de la vista i, a més, proveeix als ulls una bona salut.
  • Reforça sistema immunitari: la gran quantitat de vitamina A d’aquesta fruita ajuda al teu cos a combatre infeccions, virus i malalties infeccioses. L’oli de carbassa fins i tot ajuda a combatre diverses infeccions ocasionades per bacteris i fongs. La carbassa compta amb gairebé el 20 per cent de la quantitat diària recomanada de vitamina C, el que podria fer que et recuperis dels refredats més ràpidament.
  • Problemes gastrointestinals: posseeix una substància coneguda com mucílag, que també es troba en les algues o les llavors de chía, i ajuden a incentivar la producció de la mucosa que protegeix les parets de l’estómac. En concret, la carabassa gràcies a la seva fibra i al seu alt contingut en aigua, ens ajudarà contra el restrenyiment. És un aliment vermífug, i combatrà paràsits intestinals. Ajuda a netejar el còlon de toxines i resulta molt útil en el tractament de la síndrome del còlon irritable. És baixa en calories (unes 25 per cada 100 grams), i saciant. És tot un bàlsam digestiu gràcies al seu poder antiinflamatori de l’intestí. Recordem que un dels òrgans relacionats amb aquesta estació, segons la medicina tradicional xinesa, és l’intestí gros, juntament amb el pulmó.
  • Retenció de líquids: posseeix un alt contingut de minerals com el potassi. El potassi ajuda a què es estimulin els processos involucrats en la producció i expulsió d’orina, per on no només se’n va el líquid retingut, sinó també moltes toxines emmagatzemades en el cos.

Coneixies tots aquests beneficis de la carabassa ?, inclou-la en els teus plats i no et penediràs, a més de gaudir de tot el seu sabor, estaràs beneficiant-te de tot un súper aliment econòmic, sostenible i de temporada ple de propietats saludables per al nostre organisme. ¿Que més es pot demanar?