Recepta de Nutrició Natural.

INGREDIENTS:

  • 5 pastanagues, uns 325 grams de pastanagues pelades.

  • 1 tassa de llet de coco, uns 105 grams.

  • 1 tassa d’aigua mineral, uns 110 grams.

  • Un pessic de sal marina.

  • 1 c.p* de suc de gingebre.

 *c.p= cullera de postres = 5 ml.

PREPARACIÓ:

Pelar i tallar a rodanxes les pastanagues. Reservar. Ratllar un trosset de gingebre, recollir la ratlladura i fer força amb la mà, extreure el seu suc. Reservar.

Una vegada tenim tots els ingredients preparats, col·locar en una batedora o processadora d’aliments i triturar fins que quedi un puré fi. Reservar a la nevera durant una hora, abans de servir.

Decorem amb pastanaga ratllada i unes gotes d’oli d’oliva verge o bé amb unes llavors. LLEST!!

OBSERVACIONS:

Una vegada llesta la podem guardar a la nevera un parell de dies.

Si volem que tingui més gust de coco, substituïm la tassa d’aigua mineral per una altra de llet de coco. Hauríem de tenir en compte que la crema serà més rica en grasses saturades vegetals. Una ingesta excessiva de coco i els seus derivats no és convenient per les persones que pateixen de triglicèrids alts.

Quan barregem la pastanaga amb la llet de coco, li dóna una textura molt cremosa i un sabor deliciós. També potencia el gust dolç que té la pastanaga, pel que fa que sigui ideal per relaxar el plexe solar.

PROPIETATS:

La pastanaga és rica en carotens, que el fetge transforma en vitamina A. El podríem considerar un vegetal amb poder antioxidant, pot intervenir en la prevenció de diferents tipus de càncer. Rica en carbohidrats, beta-carotens, fòsfor, calci, àcid fòlic, fibra i pobre en grasses, si es combina amb alguna grassa saludable, ens aportarà altes dosis de vitamina E. Les pastanagues cuiden els nostres ulls, pell, dents i genives…

La llet de coco és rica en grassa saturada vegetal, no podem abusar-ne, però entre els seus beneficis, trobem que conté una gran quantitat de vitamines del grup B, amb funcions energètiques i nutritives del sistema nerviós. També conté un alt contingut de: fibra, carbohidrats, proteïnes, minerals com el: potassi, fòsfor, seleni, crom…

La pastanaga i la llet de coco, tenen un alt contingut d’aigua, això fa que siguin aliments molt refrescants i hidratants, fantàstics per a les estacions caloroses.

Cap aliment per si sol és responsable de la curació o prevenció de trastorns o malalties, una dieta saludable, contindrà tots els grups principals de nutrients i ha d’ésser variada.

Està boníssima, anima’t a provar-la i comparteix amb nosaltres els teus resultats!

La Nutrició Natural sempre al teu costat.