Estàs amb la grip o algun membre de la teva família la té? Aquí tens 7 consells senzills per combatre els símptomes de la grip i que t’ajudaran a passar-la de la millor manera possible.

Descans: Una grip, en general, té una durada d’entre 5 i 7 dies; el repòs és fonamental perquè no sotmet l’organisme a un estrès addicional al de la pròpia infecció. Especialment el somni ajuda a reparar els òrgans afectats i recuperar les defenses.

Alimentació: Incorpora vitamines i minerals en la dieta. Les fruites i verdures són font de vitamines i minerals que ajuden a desenvolupar defenses.

Hidratació: reposar líquids és fonamental. La tos, la febre i la sudoració suposen una pèrdua de líquids molt important que cal contrarestar, no només amb aigua sinó també amb brous, sucs naturals, infusions o mel amb llimona.

La temperatura dels líquids ha de ser tèbia per facilitar la recuperació progressiva i evitar canvis tèrmics en les vies respiratòries que poguessin alentir o dificultar la resposta inflamatòria contra el virus.

Probiòtics: Els probiòtics són microorganismes beneficiosos que viuen al nostre intestí, encara que també els podem incorporar incloent en la nostra dieta aliments fermentats que contenen probiòtics com el quefir o el xucrut. Reforcen la flora intestinal i actuen contra microorganismes patògens.

Reforça els teus hàbits d’higiene: Renta’t les mans amb freqüència. Fes-ho amb aigua i sabó durant almenys quinze segons, posant especial atenció a la zona entre els dits i sota les ungles.

Consumeix vitamina C: les investigacions demostren que prendre regularment àcid ascòrbic reforça el sistema immunològic i pot aplacar la intensitat d’una infecció viral.

No t’automediquis: consulta sempre a un professional abans de prendre qualsevol medicament, recorda que cada cos reacciona a la malaltia de forma independent i els remeis que són bons per a tu, per a una altra persona poden no ser-ho.

I, fonamental: no prenguis antibiòtics pel teu compte; els antibiòtics actuen sobre bacteris i no sobre els virus, així doncs, en el cas de tenir grip és ineficaç totalment!

Finalment, una deliciosa recomanació que no pots deixar de provar:

Infusió d’arrel de regalèssia per a la grip: a més de tenir un sabor anisat dolç, la regalèssia o pal dolç té un principi actiu, la glicirrina, que combat els virus. La regalèssia no només és un remei natural per a la gastritis i l’úlcera d’estómac, les seves propietats el converteixen en una planta excel·lent per a símptomes de la grip per suavitzar la gola, combatre els espasmes de la tos forta, ronquera, bronquitis, aclarir les vies respiratòries i eliminar mucositat i combatre els virus.
Prepara la infusió amb una cullerada de regalèssia sec a la qual afegiràs 150 ml d’aigua bullint. Tapa i deixa reposar 6 minuts. Després coles i beus poc a poc quan estigui temperada. Pots prendre’t diverses infusions al dia.

A vegades semblen òbvies les mesures de prevenció i tractament però mai està de més recordar-les, així que comprova si segueixes aquests 7 consells senzills per combatre els símptomes de la grip!