La prevenció en la salut és essencial i en això pren una posició molt important una dieta antiinflamatòria.

Explicar en què consisteix la inflamació és senzill: enrogiment, calor i inflor que acompanyen un cop o una ferida; és una inflamació aguda en el qual el nostre sistema immunitari es posa en marxa per frenar l’avanç del dany i restaurar un teixit.

Però també hi ha una inflamació crònica; quan la inflamació persisteix en el temps més enllà del que és necessari i deixa de respondre al propòsit reparador, es torna destructiva, causa l’envelliment prematur, no només d’òrgans com la pell, sinó de les nostres cèl·lules.

Això pot provocar fatiga, cansament, mals de cap, gasos, malestar generalitzat i altres malalties o patologies més greus.

Què provoca la inflamació?
Hi ha diverses factors que poden provocar inflamació:
– dieta rica en greixos, lactis, olis hidrogenats, carns vermelles, sucres, aliments processats, entre d’altres.
– l’alcohol, el tabac.
– portar una vida sedentària, no dormir bé i l’estrès.

Aliments antiinflamatoris:
Si que volem prevenir la inflamació hauríem de tenir una dieta molt rica en vitamines, minerals, antioxidants, fibra i àcids grassos.
Hi ha molts aliments que tenen aquestes característiques, però els que més destaquen són:
1) ALL: conté un compost anomenat al·licina, el qual té potents propietats medicinals. Posseeix alt valor nutritiu, molt poques calories, conté antioxidants, millora els nivells de colesterol, disminuint el risc de malalties cardíaques; redueix la pressió arterial, millora la salut òssia, … a més és fàcil d’incloure en la dieta i té un gust increïble!

2) GRANADA: conté gran quantitat de polifenols, abundants vitamines i minerals, hidrats de carboni, antioxidants (betacarotè), fibra, i està deliciosa!

3) CÚRCUMA: Un dels seus components, la curcumina, té efectes molt beneficiosos per a la salut, que van des del seu poder analgèsic fins el seu poder antiinflamatori.

4) ALIMENTS AMB OMEGA 3: Nombrosos estudis corroboren que aquest àcid gras posseeix alt poder antiinflamatori i augmenta el colesterol bo: oli d’oliva, llavors, peix blau, fruits secs, alvocat, ..

5) ALIMENTS AMB OMEGA 7: Un altre dels omegues molt beneficiós per a la salut, especialment bo per a la pell i les mucoses ajuda a mantenir-les en bon estat el que es tradueix en un benestar generalitzat: nous de macadàmia, alvocat, oli d’oliva, formatge blau, Gouda o parmesà, rovell d’ou, ..

6) ALGA CHLORELLA: Una de les algues amb més propietats per a la salut gràcies a les seves múltiples compostos: vitamines, minerals, aminoàcids essencials, entre molts més.

Dins d’una dieta antiinflamatòria no hem d’oblidar la introducció de PROBIÒTICS: La salut gastrointestinal és de vital importància per al bon funcionament del cos pel que és molt necessari que li prestem una atenció especial.

Els seus beneficis són:
– Millora el tracte intestinal i evita el restrenyiment.
– Ajusta els nivells de colesterol i triglicèrids.
– Augmenta l’absorció de nutrients.
– Enforteix el sistema immunològic.
– Impedeix la proliferació de bacteris nocives a l’intestí.
– Ajuda a digerir la lactosa
– Prevé obesitat, hipertensió o al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.

Consumir aliments amb propietats antiinflamatòries ens ajudarà a gaudir d’un millor estat de salut a nivell global.

No obstant això, el benestar és la conseqüència diferents factors que cal també cal tenir en compte, com per exemple, dormir bé, gestionar l’estrès, tenir temps per a un mateix, gaudir de la vida, somriure … en general, intentar cuidar-nos de la millor manera possible!