La pesadesa estomacal és un dels mals més comuns en les festes nadalenques. L’absència d’una dieta equilibrada, menjar en excés i fer servir massa espècies són algunes de les causes que ens sentim inflamats, amb acidesa, molèsties i/o gasos.

En aquestes festes abunden els plats grassos, molt condimentats o pesats, postres amb molt de sucre refinat i begudes alcohòliques, és normal que la digestió es torni una mica més lenta i és que, per a l’estómac, no és fàcil processar tots aquests aliments tan poc saludables. Això és el que fa que ens sentim pesats i inflamats després de dinar.

Com el volum dels menjars i begudes es fa difícil de controlar en aquestes dates, aquí us deixo uns fàcils consells que us ajudaran a sentir-vos millor i evitar mals majors:

1) Tenir a mà infusions contra les digestions pesades:

Infusió de menta i gingebre: el gingebre ens ajuda a reduir la sensació de pesadesa d’estómac, combat la inflor abdominal i els gasos, prevé les nàusees i vòmits, i estimula la secreció de bilis, facilitant la digestió.

La menta, per la seva banda, a més d’aportar un gran sabor i aroma a la infusió, contribueix a eliminar els gasos eficaçment.

Bull una tassa d’aigua i un parell de rodanxes de llimona. Apagar del foc, afegir una culleradeta de gingebre ratllat i un grapat o bosseta de menta i deixar reposar tapat durant 5 minuts.

Infusió de camamilla o herba Lluïsa i menta: La gran propietat digestiva de la camamilla i l’herba Lluïsa, unida a l’excel·lent capacitat de la menta per combatre els gasos, converteixen aquesta infusió en una de les més populars i recomanades per combatre la pesadesa d’estómac i millorar la digestió.

2) Procura tenir a casa aquests aliments:

Meló: fruita alcalina i molt rica en aigua, perfecta per tractar i prevenir l’acidesa.

Pinya: molt digestiva i refrescant, perfecta per combatre les digestions pesades i l’acidesa.

Papaia: Nutritiva i deliciosa, una fruita que ens ajuda a millorar la digestió i reduir l’acidesa.

Civada: Pren les seves flocs en l’esmorzar acompanyats de llet vegetal.

3) Altres recomanacions:

– El vinagre de poma és un altre remei casolà per a la indigestió. Dissol una cullerada en un got d’aigua fresca i beu quan sentis malestar.

– Per eliminar aquesta sensació de pesadesa pots mastegar unes llavors de fonoll.

I recorda que és molt important ….

– Mastegar bé els aliments, menjar i beure a poc a poc. D’aquesta manera disminuirem l’entrada de gasos en l’intestí i reduirem el risc de flatulència o gasos.

– Intenta no beure molt durant el dinar ja que un excés de líquid dilueix els àcids de l’estómac i alenteix la digestió.

Caminar entre àpats: al caminar cremem aquestes calories extra que hem consumit. Camina una hora al dia. Busca qualsevol excusa per sortir i fer una passejada: Esbós la digestió i al fet que les calories no s’acumulin en l’organisme.

Com veus, fer que els teus digestions siguin més lleugeres no és tasca complicada si saps com.

¿Preses altres infusions o tens altres remeis ?, comparteix-ho amb nosaltres i …… Bones i saludables festes per a tots!